Δευτέρα, Αυγούστου 18, 2008

Μανιφέστο Δημιουργικότητας

Και μια και αναφερθήκαμε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, στον ιστότοπο της οποίας πρέπει οπωσδήποτε να μπείτε για να δείτε τι είδους δουλειά μπορεί να γίνει, όταν κάποιοι έχουν κέφι και να πάρετε ιδέες, αναδημοσιεύω εδώ με την ευκαιρία το μανιφέστο δημιουργικότητας του Μέμφις, τη μετάφραση του οποίου έχει επιμεληθεί η εν λόγω βιβλιοθήκη και είναι αναρτημένο στο ιστολόγιό της -ναι η βιβλιοθήκη δεν έχει μόνο ιστότοπο αλλά και ιστολόγιο και wiki και άλλα πολλά ενδιαφέροντα.

Σάββατο, Αυγούστου 16, 2008

Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη αυτή ξεκίνησε ως ιδέα από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας, χρηματοδοτήθηκε από τηνΕ.Ε. και σήμερα εδρεύει στη Χάγη της Ολλανδίας. Εάν πληκτρολογήσει κανείς το http://www.europeana.eu/ μπορεί να επισκεφθεί πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές βιβλιοθήκες αλλά και μουσεία ή πινακοθήκες. Η Ελλάδα αντιπροσωπεύεται αυτή τη στιγμή μόνο από την Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας.

Δευτέρα, Αυγούστου 04, 2008

Ψάξτε για χρήσιμα βίντεο το διαδίκτυο

Με ευκαιρία την ανάρτηση της Σοφίας, η διεύθυνση http://www.truveo.com/ σας δίνει τη δυνατότητα να ψάξετε στο διαδίκτυο για κάποιο αρχείο βίντεο με βάση κάποιες λέξεις κλειδιά. Επειδή ενδιαφέροντα βιντεάκια δεν αναρτώνται μόνο στο YouTube, ένα τέτοιο "ψαχτήρι" μόνο χρήσιμο μπορεί να είναι.

Άλλες αντίστοιχες μηχανές αναζήτησης:
http://www.blinkx.com (Με δυνατότητα για σύνθετη αναζήτηση)
http://www.alltheweb.com (Προσφέρει σύνθετη αναζήτηση και δυνατότητα για πιο προσωπικές ρυθμίσεις. Χρήσιμο εξίσου και για εικόνα και ήχο)
http://www.mefeedia.com
http://www.purevideo.com