Τρίτη, Ιουνίου 16, 2009

Διαδραστκός πίνακας με 41 ευρώ.

Παίρνοντας αφορμή από τη δουλειά του ευφυούς Johnny Chung Lee (http://www.youtube.com/watch?v=5s5EvhHy7eQ&feature=related) κατασκεύασα με απλά υλικά και κόστος μόνο 41 ευρώ ένα διαδραστικό πίνακα που δουλεύει τέλεια. Δείτε το.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ http://johnnylee.net/projects/wii/

6 σχόλια:

Stergios Nastopoulos είπε...

Σύμφωνα με τον Johnny Chung Lee, χρειάζεσαι ένα Wii Remote της Νitendo που δουλεύει με το bluetooth, αυτό κόστίζει περίπου 34 €, τόσο το βρήκα, είναι πανεύκολο, και μια ιδιοκατασκευή: ένα λεντάκι, ένα διακόπτη τύπου μπουτόν και μια μπαταρία που τα μοντάρεις σε ένα κύκλωμα, μέσα σε ένα σωλήνα μαρκαδόρου, κι αυτό εύκολα γίνεται με ένα κολλητήρι και λεπτά καλώδια. Το λογισμικό το δίνει ο εφευρέτης του ΔΩΡΕΑΝ. Θα κοιτάξω να το δοκιμάσω. Πολύ φτηνό για να είναι αληθινό, μου φαίνεται. Τι θα κάνουν οι εταιρείες που πουλάνε διαδραστικούς πίνακες, θα πεινάσουν;

Νίκος Καρύδης είπε...

....Κύρος Γρανάζης...! Μπράβο!Συγχαρητήρια! Αν είναι πράγματι έτσι απλό που το λέτε, μάλλον είναι θέμα χρόνου να πατενταριστεί.

Γιώργος Πλεύρης είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μια μεγάλη οθόνη αφής. όλο το παιχνίδι παίζεται - ως συνήθως - στο λογισμικό. Δηλαδή τώρα που το φτιάξαμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό και με ποιές εφαρμογές.
Να πατενταριστεί αποκλείεται. Διαφορετικά υλικά που πωλούνται ελεύθερα. Τι να πατεντάρεις;;
Η κατασκευή είναι όντως απλή, η λειτουργία του όμως προβληματική. Πρέπει να βρεις τα σωστά led (τάσεις, φορτία, γωνίες εκπομπής) και τις σωστές συνθήκες τοποθέτησης και λειτουργίας.
Το μελετάω, πειραματίζομαι και θα σας ενημερώνω κυρίως από εδώ http://filologos-tpe.blogspot.com/

annboukou είπε...

Eγώ παρακολουθώ τη συζήτηση και όποιος προτείνει τη λύση με τον καλύτερο λόγο τιμής/απόδοσης τον περιμένει πρόσκληση να ρθει στο σχολείο μου να μου φτιάξει ένα στην αίθουσα πληροφορικής για φιλολογικά μαθήματα που στήσαμε φέτος!

Γιώργος Πλεύρης είπε...

Προσφορά 1η : 41 ευρώ

BHTAMI είπε...

προσπαθω εδω και καιρο να στησω τον πίνακα με δυο Wii. Εχω προβλημα ασταθειας ...Οποιος ξερει και θελει μπορει να βοηθήσει
margarosv@gmail.com