Τρίτη, Ιουλίου 01, 2008

Παράθυρο με θέα στο σχολείο του μέλλοντος;

Στον ιστότοπο Pathfinder technoλογείν, στον οποίο σας έχω ξαναπαραπέμψει, υπάρχει ένα ενδιαφέρον video, "Το σχολείο του μέλλοντος", στο οποίο παρουσιάζεται η αξιοποίηση των Table PC στην εκπαίδευση μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο που έχουν θέσει τα project της ευρωπαϊκής ένωσης για τις τάξεις του μέλλοντος. Το εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι αυτή η ηλεκτρονική τάξη που επιδιώκει την ένταξη όσο μεγαλύτερου βαθμού τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία υλοποιείται από ένα ιδιωτικό σχολείο - τα εκπαιδευτήρια Δούκα.

Δείτε και το video που συνοδεύει το άρθρο και αναρτήστε τα σχόλιά σας και τους προβληματισμούς σας.

Μια ακόμη προσπάθεια διδασκαλίας, με τη χρήση ΧΟ-OLPC (One Laptop Per Child) αυτή τη φορά, πραγματοποιήθηκε δοκιμαστικά σε ενα δημοτικό σχολείο στο Άργος. Να πώς παρουσιάζεται από τον οργανωτή της και βοηθητικά και το σχετικό video





Kαι με την ευκαιρία, έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Ν. Νεγκρεπόντε, πρόεδρο του οργανισμού OLPC, ότι μέσα στο 2010 θε κυκλοφορήσει στην αγορά η βελτιωμένη έκδοση του ΧΟ 2 με κόστος 75$ περίπου. Θα έχει τον μισό όγκο από το σημερινό ΧΟ, θα διαθέτει δύο οθόνες αφής, δίχως πληκτρολόγιο και υπολογίζεται ότι θα χωράει 500 βιβλία περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: