Κυριακή, Ιουνίου 29, 2008

Επιμορφωτής και επιμορφούμενος

Επιμορφωτής και επιμορφούμενος (παραλλαγή)
Δημοσιευμένο από τον : terracomputerata
Ένας άντρας βρίσκεται μέσα σε ένα αερόστατο και συνειδητοποιεί ότι έχει χαθεί. Μειώνει ύψος και βλέπει έναν άλλο άντρα στο έδαφος.
Μειώνει κι άλλο ύψος και του φωνάζει :
«Συγγνώμη, μπορείτε να με βοηθήσετε; Υποσχέθηκα σ’ ένα φίλο ότι θα τον συναντούσα εδώ και μια ώρα, αλλά δεν ξέρω πού βρίσκομαι.» Ο άντρας από κάτω του απαντάει :
«Είσαι σ’ ένα αερόστατο ζεστού αέρα σε ύψος 15 περίπου μέτρων από το έδαφος. Βρίσκεσαι στις 38 μοίρες ανατολικά γεωγραφικό μήκος και στις 23 βόρεια γεωγραφικό πλάτος.»- Μήπως είσαι επιμορφωτής; ρωτάει ο αιωρούμενος.
- Ναι είμαι, λέει εκείνος στο έδαφος, πώς το κατάλαβες;
- Κοίτα, ό,τι μου είπες είναι τεχνικά σωστό, αλλά δεν έχω ιδέα τι να κάνω με τις πληροφορίες που μου έδωσες… και το γεγονός παραμένει ότι είμαι ακόμη χαμένος… Ειλικρινά δε με βοήθησες και πολύ ως τώρα…
- Εσύ πρέπει να είσαι επιμορφούμενος! λέει ο από κάτω.
- Πράγματι. Εσύ πώς το κατάλαβες;
- Κοίτα, δεν ξέρεις πού είσαι, ούτε πού πας. Έχεις ανέλθει στο ύψος σου χάρη σε μια μεγάλη φούσκα. Έδωσες μια υπόσχεση που δε γνωρίζεις πώς να την κρατήσεις. Περιμένεις από τους από κάτω σου να λύσουν τα προβλήματά σου. Το θέμα είναι ότι βρίσκεσαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση όπου βρισκόσουν πριν με ρωτήσεις, αλλά κατά κάποιον τρόπο, τώρα είναι δικό σου το σφάλμα!
credit to Stella

2 σχόλια:

Νίκος Καρύδης είπε...

Για δες, Άννα, και σε μένα άρεσε η αναλογία που χρησιμοποίησε η terracomputerata. Και εξαιτίας αυτής της ανάρτησης, κατέθεσα κι εγώ μερικές δικές μου σκέψεις. Δείτε από εδώ:(δυστυχώς δεν μου επιτρέπει υπερσύνδεση)
http://nikoskaridis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html
Παρεμπιμπτόντως, ανακοινώθηκε ο τρόπος εξέτασης των επιμορφούμενων.
Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Stergios Nastopoulos είπε...

Μιας και φτάσαμε στην τελευταία βδομάδα και σφίξανε και οι ζέστες, αν κα ο καιρός είναι περίεργα υγρός, ευκαιρία για αναστοχασμό:
1) Η Γη δεν γυρίζει γύρω από την ΄(δική μας) επιμόρφωση.
2) Αν χαθήκαμε/-ατε είναι λογική συνέπεια της υπερβολικής γνωστικής υπερφόρτωσης (επίτηδες βάζω πλεονασμούς).
3) Δεν κόβεται το δέντρο με μια τσεκουριά.
4) Μήπως και εμείς το παίζουμε Απόστολοι. Αν ναι, τότε μάλλον στραβά αρμενίζουμε.
5) Οι απο κάτω δεν μπορούν να μας λύσουν ποτέ προβλήματα, πόσω μάλλον τι φταίνε, οι απο πάνω μάλλον δεν θέλουν και δεν μπορούν. Ποτέ δε θέλανε και δεν μπορούσαν.
6) Μήπως επενδύουμε σε "φούσκες"; Το Χρηματιστήριο όμως πέφτει αυτήν την εποχή. Μάλλον "εγκλωβισμένοι" είμαστε. Να δούμε πότε θα απεγκλωβιστούμε.
7) Κάτι με ενοχλεί στην όλη αισθητική των ΚΣΕ. Κάτι οι κεραίες μου πιάνουν που είναι εξαιρετικά άσχημο. Μήπως πρέπει να αλλάξω κεραίες;
8) Όλ' αυτά τα λέει κάποιος που κανονικά δεν θα 'πρεπε να τα λέει. Μήπως είμαι αυτοκαταστροφικός;
9) Πάντως εγώ λέω οτι προσπάθησα. Τουλάχιστον...
10) Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν(;) τον κανόνα.

Δέκα σκέψεις, "έτσι, χωρίς πρόγραμμα", που έλεγε και η αείμνηστη Μαρία Ρεζάν.