Σάββατο, Μαΐου 24, 2008

Κοινοποίηση εργασιών WebQuest

Για να επωφελούμαστε όλοι από τις εργασίες όλων, κοινοποιώ εδώ τις ιστοσελίδες τις οποίες εσείς βρήκατε για την άσκηση2-WebQuest. Για να είναι όμως πραγματικά χρήσιμα τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας, καλό θα είναι να σχολιάζετε την κάθε διεύθυνση του παραθέτετε. Να αναφέρετε τον τίτλο της ιστοσελίδας και σύντομα το περιεχόμενο και, αν είναι δυνατόν, αποτίμησή του. Για τις πρώτες αναφορές σας θα το κάνω εγώ και αναμένω αντίστοιχη συνέχεια από μέρους σας, γιατί, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, η σχολιασμένη πληροφορία είναι ασύγκριτα πιο πολύτιμη, όταν επιχειρείτε τις αναζητήσεις σας, ακόμη κι αν το σχόλιο αποτελεί πάντα μια προσωπική εκτίμηση του γράφοντα.

Το υλικό της εργασίας της Σοφίας (σχολιασμένο από μένα):

Η at&t έχει δημιουργήσει τον ιστότοπο Network Knowledge Explorer, μέσω του οποίου μπορούν οι εκπαιδευτικοί να μοιραστούν ψηφιακό υλικό σχετικά με μαθήματα, webquests, τεχνική βοήθεια κ.α.. Για επιπλέον υλικό μας παραπέμπει στο Blue Web'n, μια σημαντική βιβλιοθήκη η οποία μας πληροφορεί για εκπαιδευτικούς ιστοτόπους, οι οποίοι είναι κατηγοριοποιημένοι με βάση τα αντίστοιχα γνωστικά πεδία και παρατίθεται σύντομο σχόλιο για το περιεχόμενο του καθενός.
Στο site αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο και ένα ελληνικό WebQuest για τις πηγές ενέργειας
http://www.kn.att.com/wired/fil/pages/web40.html

WebQuest δημιουργημένο από δασκάλους για την γεωγραφία της 6ης Δημοτικού
http://users.sch.gr/goumenak/pake08/12_Webquest_
2008-02-22_sfairikothta_EGwebquest/index.htm

Aνακοίνωση σε εκπαιδευτικό συνέδριο στη Βέρροια το 2005 σχετικά με το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε WebQuest με τη χρήση PowerPoint.
http://www.eduportal.gr/modules.php?name=News&file=print&sid=37
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: