Τετάρτη, Μαΐου 21, 2008

Ασκήσεις drill and practice

Για να πάρετε μια ιδέα για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας ασκήσεις εξάσκησης και πρακτικής μπορείτε να επισκεφτείτε την Ελληνική Πύλη Παιδείας > ασκήσεις on-line για τη Δ/θμια εκπ/ση. Υπάρχουν διαθέσιμες ασκήσεις για την αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα καθώς και για την ιστορία. Είναι δημιουργημένες με το λογισμικό Hot potatos, το οποίο είναι ελεύθερο για χρήση σε εκπαιδευτικούς σκοπούς και μπορείτε να το κατεβάσετε διαδικτυακά: http://hotpot.uvic.ca/index.htm#downloads. Αν σας ενδιαφέρει να το χρησιμοποιήσετε έχετε στη διάθεσή σας και οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.

Αναμένω τις εντυπώσεις και την κριτική σας, αφού δείτε τις ασκήσεις, δοκιμάσετε να τις συμπληρώσετε και ελέγξετε τη χρησιμότητά τους, ως προς το περιεχόμενο και το είδος εξάσκησης που προσφέρουν. Δημοσιεύστε τις ως σχόλια στην ανάρτηση αυτή.

1 σχόλιο:

sofia είπε...

Μου άρεσαν οι ασκησούλες. Πιο πολύ όμως κρίνω θετικό το γεγονός ότι ορισμένες από αυτές για να απαντηθούν πρέπει να ξαναγραφούν. Αυτό είναι καλή εξάσκηση. Και οι ασκήσεις του συντακτικού νομίζω ότι βοηθούν στην εμπέδωση του φαινομένου καλύτερα